Градинарите
Поливни системи

Поливни системи

Картини с цветя
Какво е жива картина?
Жива картина е система, при която в рамка за картина са създадени условия за вертикално отглеждане на растения. Водата се налива на ръка в специален резервоар, а поливна система я разпределя равномерно.
Какви условия изисква?
Изискванията на картините, са сходни с необходимите условия за отглеждане на растения. Необходима е обилна дневна светлина, но не директно слънце, топлина и внимание.
За колко време се изработва?
Ние изработваме живите картини по индивидуална поръчка. Всяка картина е уникална и съобразена със специфичните условия, където ще бъде поставена. Изработката отнема до един месец.

Защо жива картина?
По-близо до природата!
Системата ни за отглеждане на растения в рамка е нов и атрактивен подход в интериорното озеленяване.
Ежедневие с по-малко стрес!
Ние предлагаме съвсем нов и достъпен подход към идеята за повече зеленина и контакт с природата. Проучванията показват, че естествените растения намаляват стреса в работната среда.
Лесна и приятна поддръжка!
Нашите зелени картини нямат нужда от специална изолация на помещението, захранване от водоизточник и сложни системи за поддържане на растенията. Единствената грижа, която имате е да зареждате резервоара с вода.
Бъдете неповторими!
Ние от “Градинарите” сме убедени, че това е нов за Българя продукт, който пленява с очарование и жизненост. Картините са подходящи за представителни офис части, релакс зони и заведения.
Попитайте ни за съвет!
Консултирайте се с нас относно условията, при които ще поставите вашата зелена картина. Ние ще ви дадем насоки и препоръки, как да имате ней-добри резултати и отлично изглеждаща картина. За повече информация: >>>КОНТАКТИ>>>

Често задавани въпроси

Какви растения може да има на една картина?
Картините с живи растения могат да бъдат както интериорни, така и екстериорни. Растенията могат да бъдат цветя, сокуленти или билки. Възможните комбинации са много.
Колко дълъг живот има една картина с цветя?
Системата за отглеждане на растения в рамка, позволява лесна подмяна на растенията при необходимост, което е предпоставка за продължителен живот на “зелената инсталация”.
Каква поддръжка изисква?
Растенията изискват внимание и любов. Имайте предвид, че това са живи цветя и въпреки, че имат поливна система, вие трябва да следите дали са жадни или имат нужда от подхранване. Зареждането на резервоара с вода е различно според условията, където седи картината. Ако е на по-хладно – растенията се поливат по-рядко, а ако е на открито може да се полива и всеки ден.
Как е обезопасена картината от излишната влага?
Нашите картини за създадени така, че да бъдат напълно изолирани и безопасни за употреба в закрити помещения. Единствения риск, който крие системата е от преполиване. Трябва да следите нивото във ваната за събиране на вода. Ако е пълна с вода не трябва да поливате картината допълнително, защото резервоара може да прелее.
Картините с билки само за декорация ли са?
Билковите картини са създадени с чисти почвени смески и се подхранват с естествени торове. Можете без никакви притеснения да ползвате вертикалната билкова градина за нуждите на кухнята. Насладете се на свежестта на ароматните растения у дома.
Как се подменят растения?
Подмяната на растения не е задача за всеки, защото вертикалните системи изискват определен опит и умения от професионалист. Ние от “Градинарите” сме на разположение да ви помогнем с подмяната на растения по картината при необходимост.
Какви варианти за дизайн на рамката има?
Рамката на картината може да бъде както от дърво, така и от метал или пластмаса. Ние ще съобразим дизайна на рамката с вашите изисквания относно форма и визия.
Какви са параметрите на картините?
Живите картини са с приблизителни размери от 50 см до 1.4 м на дължина и от 30 см до 65 см на височина. Това е зелената площ с растения. Дебелината на корпуса е между 6 и 8 см в зависимост от рамката. Дебелината на рамката може да варира от 3-5 см до 7-8 см.

Още от услугите ни: